STORING MELDEN
 STORING MELDEN
Crematorium Haarlemmermeer Luifels
Martini Ziekenhuis Luifels

Luifels

Een luifel is een horizontaal geplaatst zonweringsysteem. Luifels houden de hitte buiten in warmere periodes van het jaar, van mei tot september, en laten de warmte van een laagstaande zon toe in de koudere maanden, van oktober tot april. Luifels bieden hierdoor een optimale zon- en lichtwering en dragen door de schaduwwerking bij aan een aangenaam binnenklimaat.

Permanent zonweringsysteem

Luifels zijn een vorm van een permanent zonweringsysteem. De windbestendige, aluminium lamellen worden op kunststof, UV-bestendige lamelhouders vastgeklikt en vooraf aan het aluminium draagprofiel bevestigd met een schuif- of kliksysteem. Er zijn diverse mogelijkheden in kaderprofielen lameltypes. Het toegepaste aluminium wordt blank geanodiseerd dan wel gemoffeld in een nader te bepalen RAL kleur. Het permanente luifelsysteem is onderhoudsarm en een waardevolle toevoeging aan onder andere kantoorgebouw en/of openbare gebouwen.

Aluminium lamelprofielen

De aluminium lamelprofielen kunnen in diverse vastgestelde standen geplaatst worden van 30-, 45- of 60 graden. De dragers met de 30- en 45 graden stand worden hoofdzakelijk toegepast bij wandbekledingen of beluchtingsroosters. Indien gekozen voor de 60 graden positie, zijn de lamellen bij horizontale toepassing onder de drager bevestigd. Indien gekozen voor de 30- of 45 graden positie worden deze bij horizontale toepassing onder de drager gemonteerd. In een situatie met verticale toepassing worden de lamellen voor de drager gemonteerd. De onderlinge afstand van de lamellen bedraagt standaard de lamelbreedte.

Speciale ontwerpen

Wij streven ernaar zo veel mogelijk te voorzien in uw eisen en/of wensen, zonder daarbij de technische aspecten uit het oog te verliezen. Door onze conceptuele aanpak bent u betrokken bij iedere stap in het proces, zo kunnen wij al in een vroeg stadium met u meedenken en een unieke oplossing bieden. Wij garanderen u kwalitatief hoogwaardige oplossingen van gerenommeerde merken als Verano® en Lenco.

Inspiratiebrochure luifels

Meer weten over luifels met aluminium lamellen? Download de inspiratiebrochure.

Doorsnede luifels DWG

Download de doorsnede voor de Lenco luifels in DWG.

Referenties

Meer foto's

Crematorium Nieuw-Vennep


Plaats: Nieuw-Vennep

Meer foto's

School Campus Kristus Koning

Plaats: Sint Job-in-'t-Goor

Meer foto's

Sherart

Plaats: Helmond

Meer foto's

VAN DER VELDEN

Plaats: 's-Hertogenbosch